Automobili

Utorak, 14.06.2022.

11:35

Troši 10 miliona dolara godišnje samo na čuvanje i održavanje svojih automobila

Džej Leno plaća nekoliko miliona dolara samo na osiguranje i obezbeđenje vozila, a isto toliko i za održavanje jedne od najvrednijih privatnih kolekcija na svetu.

Izvor: B92

Troši 10 miliona dolara godišnje samo na čuvanje i održavanje svojih automobila
Foto: Keith J Finks/Shutterstock

Svi bi voleli da budu Džej Leno, bar dok ne moraju da plate osiguranje automobila. Šalu na stranu, jutjuber Ari Kejgan izračunao je koliko slavni TV voditelj i vlasnik basnoslovne kolekcije automobila mora da izdvoji da bi osigurao svoje mezimce.

Džej Leno je sinonim za poznavaoca automobila, jer je svoju ljubav prema četvorotočkašima (i dvotočkašima) pretvorio u izazovan hobi i zavidnu kolekciju. Njena vrednost nije u potpunosti poznata, jer se kolekcija stalno menja.

Grubo govoreći, radi se o iznosima između 52 i 100 miliona američkih dolara. U tu svrhu Leno je angažovao ljude koji održavaju automobile i motocikle u dobrom stanju. On to može da priušti, jer se procenjuje da je ovaj nekada najpopularniji TV voditelj težak skoro pola milijarde dolara!

Veliki finansijski zalogaj nije samo održavanje automobila, već i njihovo osiguranje. Pogotovo ako se u vašoj garaži čuva 181 automobil i 160 motocikala. Jutjuber Ari Kejgan je sastavio grubu procenu iznosa koji Lano plaća godišnje za osiguranje automobila.

To je uključivalo druge povezane troškove, uključujući troškove obezbeđenja ogromne garaže u blizini aerodroma Burbank. Ovome treba dodati i plate zaposlenih koji brinu o održavanju i dobrom stanju vozila.

Inače, njegovo bogatstvo se procenjuje na 450 miliona dolara. Ovome treba dodati i vrednost neverovatne kolekcije automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: