Društvo 0

23.10.2024.

18:57

Otvoreno gradilište auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad FOTO

Gradilište budućeg auto-puta A6 Beograd- Zrenjanin-Novi Sad otvoreno je i na teritoriji Zrenjanina.

Izvor: B92.net

Otvoreno gradilište auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad FOTO
RINA

Podeli:

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Grada, nadomak Mužlje, s obe strane lokalnog puta Mužlja - Lukino Selo, brojna građevinska mehanizacija trasira prve kilometre saobraćajnice čiji se obrisi uveliko naziru.

Trasa vodi kroz Mužljanski rit, prema Aradcu, gde je planirana izgradnja petlje "Zrenjanin - zapad", jedno od dva priključenja na auto-put u zoni grada.

Izgradnja auto-puta odvijaće se istovremeno iz dva pravca i to iz Zrenjanina i iz Beograda.

RINA

Radovi su prvobitno počeli u smeru od Beograda ka Zrenjaninu, od buduće petlje "Ovča" na severnoj beogradskoj obilaznici do Jabučkog rita, u dužini od oko tri kilometara.

Auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, prvi auto-put na teritoriji Banata, biće dugačak 105,4 kilometara, a predviđeno je da se uradi za šest godina.

Trećina dužine, oko 35 kilometara, nalaziće se na teritoriji Zrenjanina, deonica Beograd - Zrenjanin biće dugačka 67 km, a Zrenjanin - Novi Sad 38 kilometara.

RINA

Prema projektovanoj brzini od 130 kilometara na čas, od Zrenjanina do Beograda stizaće se za pola sata, a od Zrenjanina do Novog Sada za 15 do 20 minuta.

Prva deonica koja bi, prema najavama, trebalo da bude završena i puštena u saobraćaj je od Beograda do Kovačice, dužine oko 30 kilometara.

Pročitajte još:

 Poznato kad će biti gotov prvi banatski auto-put

 Šta se sve planira na trasi auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Gradi se stanična zgrada na novoj BAS stanici

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je javni poziv za izgradnju stanične zgrade u okviru kompleksa nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, a ponude se mogu poslati do 22. novembra.

8:20

22.10.2024.

1 d

Podeli: