Društvo 0

09.10.2024.

14:23

Grad Zrenjanin preuzima od države Dom vojske: Evo šta će biti otvoreno

Gradsko veće Zrenjanina je usvojilo odluku o pokretanju postupka pribavljanja Doma vojske u javnu svojinu grada neposrednom pogodbom.

Izvor: zrenjaninski.com

Grad Zrenjanin preuzima od države Dom vojske: Evo šta će biti otvoreno
Roman023_photography / Shutterstock.com

Podeli:

Objekat površine 351 kvadratni metar, koji ima status kulturnog dobra, trenutno se nalazi u javnoj svojini Republike Srbije, a kao korisnik je upisano Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u odluci, kupoprodajna cena za objekat i pripadajuće zemljište iznosi 659.677 evra i ona će biti isplaćena u šezdeset jednakih mesečnih rata.

Ministarstvo odbrane se još u decembru 2019. godine obratilo Zrenjaninu i obavestilo ga da je Dom vojske, u ulici Narodne omladine, nadomak samog centra grada, predviđen za prodaju, te da lokalna samouprava, ukoliko je zainteresovana za ovaj objekat, dostavi odluku Skupštine grada o prihvatanju prenosa prava svojine uz naknadu.

Planirano je da se u Domu vojske otvori Edukativni centar grada Zrenjanina u oblasti privrede i poljoprivrede, u kojem će se, između ostalog, organizovati edukativne i kreativne radionice sa posebnim akcentom na promociji starih, umetničkih zanata i domaće radinosti, ali i obuke za sticanje teorijskih i praktičnih znanja neophodnih za samostalno obavljanje privredne delatnosti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: