Društvo 2

03.09.2024.

19:25

Gradi se skoro 600 stanova na 30.000 kvadrata u Zrenjaninu

Kompanija "Linglong international Europe" iz Zrenjanina gradiće stambeno–poslovni kompleks u Ečki na površini od gotovo 30.000 metara kvadratnih sa ukupno 593 stana.

Izvor: Beta

Gradi se skoro 600 stanova na 30.000 kvadrata u Zrenjaninu
Fotokon/Shutterstock

Podeli:

Kako se navodi u javnoj prezentaciji Urbanističkog projekta na sajtu Grada Zrenjanina, koja će trajati do 6. septembra, kompleks se sastoji od šest stambenih lamela za smeštaj samaca, jedne lamele za smeštaj zaposlenih sa porodicama i objekta sa restoranom za ishranu i sa prostorima za rekreaciju stanovnika kompleksa.

Svi stambeni objekti su razvrstani u tri tipa, a u okviru kompleksa predviđeni su i tehnički objekti za opsluživanje kompleksa (dve portirnice, tri trafo stanice, gasna kotlarnica).

Objekte u okviru kompleksa povezuju saobraćajnice sa trotoarima i parkinzima uz saobraćajnice, uređene popločane površine sa ostrvima zelenila, visokim i niski rastinjem, kao i uređenim zelenim površinama.

Predviđena je nivelacija terena uz prilagođavanje postojećem terenu, kao i povezivanje saobraćajnica sa postojećim u okviru postojećeg naselja Ečka.

Kada je reč o urbanističkim parametrima, površina parcele iznosi blizu 28.000 kvadratnih metara, dok će zelene površine zauzimati 32,39 odsto.

Gradiće se 593 stana i 214 parking mesta.

Kompanija "Linglong" je 2022. godine platila 14 miliona dinara za 2,8 hektara građevinskog zemljišta na ulazu u Ečku, u blizini gradilišta svojih proizvodnih pogona.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: