Društvo 1

07.08.2024.

15:10

Ovako će izgledati druga deonica auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad VIDEO

Putni pravac auto-puta od beogradskog naselja Ovča preko Zrenjanina do Novog Sada predstavlja krak primarne mreže puteva Srbije koji treba da ubrza i učini efikasnijim postojeće daljinske tokove na ovom magistralnom pravcu.

Izvor: eKapija

Ovako će izgledati druga deonica auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad VIDEO
Shutterstock/Mrak.hr

Podeli:

Projekat podrazumeva izgradnju kompletnog profila autoputa, između Ovče i Zrenjanina (Deonica 1 - dužina 67,67 km) i Zrenjanina i Novog Sada (Deonica 2 - dužina 35,75 kilometara), sa svim putnim objektima i denivelisanim raskrsnicama, kao i oko dva kilometara brze saobraćajnice u zoni Novog Sada, prenosi eKapija.

Takođe, planirana je i izgradnja alternativnog putnog pravca Žabalj-Novi Sad, navode iz novosadskog Arhitektonsko-građevinskog instituta, koji je bio zadužen za projektnu organizaciju.

U sklopu trase autoputa projektovane su petlje: Petlja Ovča, Petlja Glogonj/Jabuka, Petlja Kovačica, Petlja Orlovat, Petlja Ečka, Petlja Zrenjanin zapad, Petlja Žabalj.

Na trasi su planirana dva parkirališta kao i dve lokacije za odmorišta.

Zajedno sa trasom autoputa projektovani su i objekti, tj. konstrukcije na petljama (nadvožnjaci), mostovi u trupu autoputa, nadvožnjaci, propusti i prolazi za atarske puteve, nadvožnjaci za prelaz državnih puteva.

Od veći mostova izdvajaju dva mosta preko reke Tamiš, most preko reke Tise, kao i most preko reke Begej.

Ukupna dužina autoputa 103,42 kilometara, a ukupna dužina brze saobraćajnice je 1,99 kilometara, Takođe, ukupna dužina alternativnog puta Žabalj-Novi Sad jeste 25,35 kilometara.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: