Društvo 0

31.07.2024.

13:10

"Dani piva" u Zrenjaninu

Tradicionalna manifestacija "Dani piva" u Zrenjaninu biće održana 39. put i to od 6. do 11. avgusta.

Izvor: eKapija

"Dani piva" u Zrenjaninu
Shutterstock/Marian Weyo

Podeli:

Okupiće, kao i ranijih godina, brojne atraktivne izvođače na dve koncertne bine, uz niz pratećih programa za sve uzraste i afinitete posetilaca - najavljeno je u susret manifestaciji.

- Potrudili smo se da muzički program bude privlačan i raznovrstan i očekujemo da broj posetilaca od prethodne godine bude nadmašen. Naredni, četrdeseti "Dani piva" biće održani u godini u kojoj će Zrenjanin biti nacionalna prestonica kulture. Verujem da će i Organizacioni odbor i naši partneri imati mogućnost i priliku da prikažu još bolji i raznovrsniji program - istakao je gradonačelnik Zrenianina Simo Salapura.

Kada je reč o ovogodišnjem izdanju manifestacije, Roman Bugar direktor Zrenjaninske filharmonije, najavio je nastup filharmonije sa horovima, dok se drugi koncert održava pod nazivom "Guns N̓ Roses symphonic show".

- Ovoga puta će horovi brojati između 100 i 120 članova i u pitanju je hor "Prepodobni Rafailo banatski", hor Srednje muzičke škole i Gradski dečji hor Kulturnog centra, koje je pripremala dirigent Senka Milisavljević. Čast nam je što svake godine imamo priliku da otvorimo koncerte na trgu, a drugi koncert, različitog žanra, na ovakav način radimo možda prvi u svetu, jer ansambl "Guns N̓ Roses" nije radio simfonijski koncert, kao što su to radili neki drugi slični bendovi. Očekujemo da ćemo i kroz ovaj koncert biti prepoznati u Evropi i svetu, kao i nakon ostalih koncerata iz tog nekog drugog žanra koje smo uradili, i da ćemo biti jedna od "karika u lancu" grada Zrenjanina, kao nacionalne prestonice kulture - rekao je Bugar.

Dragana Radaković, sopran i Ljubica Vraneš, mecosopran, nastupiće na koncertu sa Zrenjaninskom filharmonijom 8. avgusta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

22 h

Podeli: