Društvo 0

05.07.2024.

12:25

U toku izgradnja saobraćajnice u zrenjaninskoj industrijskoj zoni

U industrijskoj zoni Jugoistok 2B u Zrenjaninum, koja se prostire na 87 hektara, u toku je izgradnja saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom, a ukupna vrednost projekta iznosi 92,7 miliona dinara.

Izvor: eKapija

U toku izgradnja saobraćajnice u zrenjaninskoj industrijskoj zoni
tikasupomo/Shutterstock

Podeli:

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj izdvojio je 66 miliona dinara, dok će ostatak sredstava biti obezbeđen iz budžeta Grada Zrenjanina.

"Ovo je veoma važan deo industrijske zone u kome posluju velike kompanije poput Linglonga koje za Zrenjanin znače razvoj, nove razvojne šanse, nova radna mesta i privredni napredak celog područja Banata. U industrijskoj zoni u Zrenjaninu do sada je otvoreno više 7.500 novih radnih mesta, a očekuje se da će nove investicije obezbediti još 1.100 novih", ukazao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura koji je sa pokrajinskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandrom Sofićem obišao ovu industrijsku zonu.

Sofić je podsetio da će Zrenjanin autoputem biti povezan sa Beogradom i Novim Sadom čime će, kako je ocenio, postati znatno privlačniji za nove velike investitore.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: