Servisne informacije 1

23.06.2024.

16:55

Subotičani se rešili više od 1.100 tona kabastog otpada

Za nepuna tri meseca, koliko je trajala tvelika prolećna akcija prikupljanja kabastog otpada iz domaćinstava, Subotičani su se rešili 1.154 tone ovog otpada, navode iz JKP "Čistoća i zelenilo" koje dva puta godišnje organizuje ovu tradicionalnu akciju.

Izvor: Subotica.com

Subotičani se rešili više od 1.100 tona kabastog otpada
CC Photo Labs/Shutterstock

Podeli:

"Ovo je druga akcija po uspešnosti, odnosno rekordna je bila prethodna godina kada smo u prolećnoj akciji prikupili 1.155 tona kabastog otpada, odnosno svega tonu više nego sada", objašnjava Nikola Jovičić, iz JKP "Čistoća i zelenilo"

"Cilj ove akcije je da se građani reše kabastog otpad koji im se nagomilao preko zime, a da on ne završi u šumi. Osim kabastog otpada, građani su i ovoga puta u kontejnere zaprmine pet metara kubnih odlagali i drugi komunalni otpad".

Kako navodi sagovornik, za razliku od prethodnim akcija, znatno manje kabastog otpada prikupljeno je u prigradskim mesnim zajednicama, a to objašnjava činjenicom da domaćinstva i u tim mesnim zajednicama odnedavno imaju zelenu kantu.

"Na primer, u Čantaviru je prošle godine u okviru ove akcije prikupljeno 107 kontejnera otpada, a sada je bilo skoro duplo manje, to je upravo taj efekat zelene kante koja je primila kućno smeće", precizira Jovičić

"Sa druge strane, u gradskim naseljima imamo obrnut slučaj jer su, čini mi se, privatnici koji voze otpad donosili i istovarali u kontejnere na punktovima u gradu i pretrpavali ih".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

1 d

Podeli: