Petak, 22.12.2023.

13:33

Pozorište, hala za hokej, vrtići, kuhinja za decu, sanacija deponije: Priroriteti budžeta za 2024. godinu

Budžet za 2024. godinu koji je danas usvojen na Gradskoj skupštini (53 glasa za, 4 protiv) iznosi 10,4 milijarde dinara, što je 9,36 odsto više u odnosu na prošlogodišnji. U usvojenoj strukturi budžeta 26 odsto (2,5 milijarde dinara) alocirano je na investicije, pre svega započete, za koje se gradski oci nadaju da će u većoj meri biti i završeni tokom naredne godine.

Izvor: subotica.com

Default images
Foto: Shutterstock/kizaru43

Najznačajniji planirani kapitalni projekti su nastavak radova rekonstrukcije i izgradnje zgrade Narodnog pozorišta u vrednosti 1,6 milijardi dinara (zajednički sredstvima budžeta RS, APV i grada), izgradnja ambulante na Paliću (103 miliona dinara), završetak rekonstrukcije i izgradnje centralne kuhinje PU "Naša radost" (56,5 miliona dinara) i opremanje kuhinje (54 miliona dinara). zatim rekonstrukcija dva vrtića - "Mandarina" i "Sanda Marjanović" (207,5 mil. din), izrada projektno-tehničke dokumentacije za Halu za hokej (15.5 miliona dinara), kao i prva faza radova na sanaciji i rekultivaciji deponije Aleksandrovačka bara (30 miliona dinara).

Od infrastrukturnih projekata u predlogu budžeta među prioritetima se ne navodi višenamenska sportska hala za čiju je lokaciju određena druga kasarna, kao ni rekonstrukcija Gradskog stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

1 d

Podeli: