Društvo 0

28.10.2024.

18:44

Niče još jedna višespratnica

U Ulici Petra Lekovića u Subotici planira se gradnja višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta spratnosti Po+P+5+Ps.

Izvor: eKapija/A.K.

Niče još jedna višespratnica
Shutterstock/Grand Warszawski

Podeli:

Nakon rušenja postojećih objekata, gradiće se na novoformiranoj parceli nakon preparcelacije i parcelacije predmetnih parcela K.O. Stari grad u jednu jedinstvenu građevinsku parcelu.

Ukupna površina novoformirane parcele je oko 1.758 metara kvadratnih, piše eKapija.

Parkiranje je locirano u sklopu podrumske etaže, poslovanje je locirano u sklopu prizemlja dok su sve ostale etaže namenjene stanovanju. Kako je navedeno u dokumentaciji koja se nalazila na javnom uvidu, u sklopu objekta je planirano 61 stambenih jedinica i četiri poslovna prostora. U sklopu podrumske etaže je planirano 40 garažnih mesta i tehničke prostorije objekta.

Ukupna neto površina objekta je 5.730,17 metara kvadratnih.

Glavni kolski i pešački pristup parceli i objektu je planiran iz Ulice Petra Lekovića. Kolski pristup podzemnoj garaži planiran je iz Ulice Petra Lekovića, a kolski pristup parkinzima u dvorištu planiran je sa dvorišne strane, preko pristupne saobraćajnice koja se povezuje na Novosadsku ulicu u zaleđu parcele.

Spoljnim uređenjem se predviđa ozelenjavanje slobodnih površina u dvorišnom delu parcele iza planiranog objekta.

Zelene površine će nakon izgradnje činiti oko 22 odsto površine predmetne parcele.

Naručilac urbanističkog projekta je City izgradnja d.o.o. Subotica, obrađivač Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica, a projektant idejnog rešenja Kubarch d.o.o. Subotica.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Gradi se nova kula na Novom Beogradu?

U okviru Plana detaljne regulacije za blok 11a na uglu ulica Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina na Novom Beogradu, a za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio rani javni uvid, definisane su nove namene i urbanistički parametri.

17:12

27.10.2024.

1 d

Podeli: