Društvo 0

26.10.2024.

9:59

Za veću bezbednost đaka: Šest srednjih škola dobilo video-nadzor

Putem konkursa Pokrajinske vlade šest škola u Subotici dobilo je sredstva za nabavku opreme – video nadzora.

Izvor: Novosti

Za veću bezbednost đaka: Šest srednjih škola dobilo video-nadzor
drpnncpptak/Shutterstock

Podeli:

Sredstva su dodeljena u funkciji promovisanja i unapređenja bezbednosti učenika za ustanove srednjeg obrazovanja i vaspitanja u Vojvodini.

Među njima je i Srednja medicinska škola, gde postojeći video-nadzor datira iz 2009. godine, te su sredstva za obnovu i više nego dobrodošla.

"Trenutno je u toku faza prikupljanja ponuda, te kada se izabere najbolja opcija, sledi unapređenje postojeće mreže video nadzora, pa tako i osećaja bezbednosti za sve učenike, zaposlene i sve koji dolaze u školu", kaže Natalija Trbović Toljagić, direktorka škole.

"Postoji jedna vrsta video nadzora, ima 24 kamere postavljene, od kojih skoro polovina nije u funkciji. To znači da postoje prostori u okolini škole, a koja je izdvojena u odnosu na ostale, koji nisu pokriveni. Zato će sada postojeće kamere će biti obnovljenje i biće postavljene nove na novim lokacijama".

Osim Srednje medicinske škole, srestva su dobili i Gimnazija "Svetozar Marković", Školski centar sa domom učenika "Dositej Obradović", Hemijsko – tehnološka škola, Tehnička škola "Ivan Sarić" i Ekonomska srednja škola "Bosa Milićević".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: