Društvo 0

26.09.2024.

15:48

Postavljaju se detektori hlora na bazenu u Subotici nakon masovnog trovanja

Nakon što je devetoro dece, sportista Plivačkog kluba "Spartak“, zatražilo medicinsku pomoć zbog trovanja hlorom u četvrtak, 19. septembra, na bazenu SRC "Prozivka“, doneta je odluka o postavljanju detektora hlora.

Izvor: Subotičke.rs

Postavljaju se detektori hlora na bazenu u Subotici nakon masovnog trovanja
SunKids/Shutterstock

Podeli:

Uprkos tvrdnjama JKP "Stadion" Subotica da su analize pokazale da je voda tehnički ispravna, ostaje nejasno kako je došlo do iritacije hlorom.

Predsednik Plivačkog kluba "Spartak", Pavle Kujundžić, izjavio je za "Politiku" da će, zbog ponovljenog incidenta, na bazenu biti instalirani detektori hlora u vazduhu.

"Detektora trenutno nema u zemlji, ali će biti uvezeni i postavljeni u roku od nekoliko dana", izjavio je Kujundžić.

On je naglasio da su snimci sa nadzornih kamera pokazali da je osoblje bazena hlorisanje vode obavilo u skladu s dogovorom.

Prema rečima stručnjaka, hlorisanje vode se mora obavljati najmanje osam sati pre treninga kako bi ventilacioni sistem pročistio vazduh i izbegle se potencijalne opasnosti. Svedoci tvrde da su pomoć lekara potražila deca koja nisu koristila svlačionice već su boravila na tribinama, što ukazuje na to da bi problem mogao biti hlor koji je ostao u vazduhu.

Nabavka i ugradnja detektora hlora bi trebalo da spreči slične incidente u budućnosti, čime će se obezbediti veća sigurnost za sve korisnike bazena.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: