Društvo 0

17.09.2024.

16:00

Počeli radovi na izgradnji Trening centra u Subotici FOTO

Polaganjem kamena temeljca sa vremenskom kapsulom označen je početak izgradnje Trening centra u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u Subotici.

Izvor: eKapija

Počeli radovi na izgradnji Trening centra u Subotici  FOTO
Grad Subotica

Podeli:

"Stara zgrada i stara oprema su ozbiljne kočnice za razvoj i unapređenje obrazovanja i formiranje obrazovnih kadrova. Zato je današnji  početak izgradnje Trening centra, jednog od najvećih u  Republici Srbiji, u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"  veliki događaj od izuzetnog značaja ne samo za grad Suboticu nego i za ceo Severnobački okrug pa i za  komletan region a i za državu Srbiju", istakao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Moderni Trening centar biće izgrađen na 3.600 kvadratnih metara i biće opremljen najsavremenijom opremom za čiji je veći deo resorno ministarstvo obezbedilo 75,6 miliona dinara, dok je Grad Subotica za nadzor obezbedio 16 miliona dinara.

Grad Subotica

Obuhvatiće radionice, laboratorije i kabinete za različite struke i tehnologije uključujući mehatroniku, robotiku, CNC tehnologiju, bravarsko zavarivačku tehnologiju, saobraćajnu struku, automehaničarsku i autoelektričarsku struku, telekomunikacijsku, elektrotehničku kao i mašinsku obradu.

"Ovde će se spajati formalno, neformalno, informalno obrazovanje sa oko 70 programa formalnog obrazovanja, 35 programa neformalnog i 10 programa informalnog obrazovanja omogućavajući mladima da se pripreme za izazove savremenog tržišta rada i daju svoj doprinos razvoju naše zajednice", naglasio je direktor škole Željko Rajčić.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Robert Otot dodao je da će "ovaj objekat otvoriti nove perspektive za mlade kao i za sve one koji su u potrazi za dodatnim obukama dokvalifikacijama i prekvalifikacijama.

"Izgradnja ovakog centra od velikog je značaja, jer se njime omogućava direktna povezanost obrazovanja i tržišta rada što je ključno u savremenom svetu. To je investicija u budućnost koja će doneti dugoročne rezultate za čitavu zajednicu", naveo je Otot.

Bakić je dodao da će Grad Subotica nastaviti da razvija dualno obrazovanje i da proizvodi kadrove koji su deficitarni ne samo u IT sektoru već i kod varioca, mašinbravara, stolara kako bi se obezbedili kadrovi za budućnost.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

11 h

Podeli: