Četvrtak, 21.09.2023.

12:24

Kod Subotice pronađeno mladunče lava: Ne zna se da li će preživeti, satima je primao infuziju FOTO/VIDEO

Na Ćantavirskom putu kod Subotice pronađen je mali lav. Slučajni prolaznik, izvesni Zolika, uočio je lavića, zaustavio automobil i sklonio ga je sa puta, a zatim pozvao policiju.

Izvor: telegraf.rs, Blic/Biljana Vučković

Kod Subotice pronađeno mladunče lava: Ne zna se da li će preživeti, satima je primao infuziju FOTO/VIDEO
Foto: Shutterstock/Mykhailo Baidala

Na lice mesta su izašli inspektori, policijski službenici, a po njihovom pozivu došli su i stručnjaci iz Zoološkog vrta Palić, u čije Prihvatilište će najverovatnije biti smešten mali lav.

Prema rečima svedoka životinja je umiljata, pitoma i prilično je malaksala.

Čovek koji je pronašao lava je u vajber grupi građana objavio njegovu fotografiju i obavestio je članove grupe da je pozvao policiju.

Većina korisnika vajbera iz ove grupe je reagovala oduševljeno, a komentari su pohvalni i pozitivni zbog umiljatog izgleda lavića i reakcije ljudi koji su ga pronašli.

Kako "Blic" saznaje, u pitanju je ženka, stara oko šest meseci. Životinja nije pobegla iz Zoo vrta na Paliću, rekli su nadležni. Sa mesta gde je nađena biće odvedena u jednu od veterinarskih ambulanti gde će biti pregledana.

Do samo par meseci trajala je potraga za odbeglim crnim panterom kod Apatina i na kraju obustavljena a da se ni danas pouzdano ne zna da li ga je uopšte bilo.
Maleni lavić jako je loše i još je neizvesno da li će preživeti, kaže za Telegraf Sonja Mandić, direktorka Zoo vrta na Paliću.

"Satima je primao infuziju. Premršav je", kaže tužno direktorka i dodaje:

"Toliko je mršav i slab da, kada smo ga primili, nije mogao da stoji. Samo smo ga rukama uneli unutra".

Priča dalje da je lavić smešten u karantin i da se čekaju rezultati laboratorije.

"Ne možemo ništa sa sigurnošću da kažemo dok ne stignu rezultati. Procenjuje se da je starosti do 6 meseci. Ovim putem bismo apelovali na ljude da se klone crnog tržišta i ideja da ovakve životinje drže kao kućne ljubimce. Ne možemo još da tvrdimo kako je ovaj lavić završio na putu, ali nije isključeno da ga je neko samo izbacio na put", poručuje Mandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: