Društvo 0

11.09.2024.

14:39

Od Šida do Londona biciklom; Braća putuju da bi pomogli deci oboleloj od raka

U nameri da humanom akcijom pomognu deci oboleloj od raka, braća Nemanja i Nikola Dobrijević iz Šida, krenuli su biciklima na put do Londona.

Izvor: Sremskomitrovački portal

Od Šida do Londona biciklom; Braća putuju da bi pomogli deci oboleloj od raka
Bannafarsai_Stock/Shutterstock

Podeli:

Iz rodnog Šida, početne tačke putovanja – ispraćeni su svečano 3. septembra.

Po rečima Nikole Dobrijevića, tokom putovanja planirano je da prođu kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Nemačku, Francusku i Englesku. Veći gradovi koje su do sada prošli su Varaždin, Maribor, Salzburg, a u planu su Pariz i London, kao ciljno mesto.

S obzirom na to da je razlog putovanja humanitarnog karaktera, braća Dobrijević i medijski žele da animiraju ljude dobre volje da pomognu deci slanjem SMS poruke 7175 ili uplatom na račun, a informacije mogu naci na sajtu sadecom.org.rs

"Ljudi na putu su dobri, zanimljivi smo im. Što se tiče logistike, nismo je uopšte obezbedili, snalazimo se iz dana u dan", kaže Nikola, dodajući:

"Na putu smo samo nas dvojica, moj brat Nemanja i ja. Trenutno smo u drugoj nedelji putovanja. Juče smo ušli u Nemačku. Prešli smo preko Alpa, gde nas je dočekala kiša i hladnoća, za razliku od prvih par dana, dok smo vozili kroz Podravinu i uz Dravu, i gde su vladale velike vrućine".

Po Nikolinim rečima, najveći problem u putu je činjenica da oprema i bicikli teže preko 40 kilograma, no to im ne smeta da dnevno prelaze oko sto kilometara. Kako je na početku planirano, ovo nesvakidašnje putovanje biciklima trajaće 25 dana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: