Sport 0

10.10.2024.

14:34

Preko 1.500 učesnika učestovaće na 32. Novosadskom maratonu

Više od 1.500 takmičara i rekreativaca učestvovaće na 32. Novosadskom maratonu koji će se održati u nedelju, 13. oktobra, a start glavne trke zakazan je za 10 časova sa Trga slobode.

Izvor: B92.net

Preko 1.500 učesnika učestovaće na 32. Novosadskom maratonu
Pavel1964/Shutterstock

Podeli:

Manifestaciju organizuje Sportsko društvo "Novosadski maraton", uz podršku Grada Novog Sada.

Grad prepoznaje značaj tradicionalne sportske manifestacije koja će ove godine okupiti oko 1500 učesnika, od toga 300 takmičara iz 24 države istakla je članica Gradskog veća za sport i omladinu Tatjana Medved, navodi se u saopštenju

"Grad Novi Sad je grad kulture, omladine ali i sporta i bezuslovno svojom politikom i delovanjem, neguje sve sportove i sportske discipline u svim uzrastima, svim kategorijama, od fizičkih aktivnostima među najmlađima, rekreacije do profesionalnog sporta. Prepoznaje značaj sportskih manifestacija kao što je i ova, kojima se promoviše sport, zdravi stilovi života i bavljenje fizičkom aktivnošću", rekla je Tatjana Medved i dodala - Značajno je napomenuti da je u  2024. godini, gradska uprava za sport i omladinu, podržala Novosadski maraton Novi Sad u održavanju prolećnog polumaratona i sada jesenjeg maratona, sa opredeljenim sredstvima iz budžeta Grada u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 dinara.

Ona se zahvalila organizatorima, zatim svim javnim i javno-komunalnim preduzećima, pripadnicima vojske i policije i ostalim službenim licima koja  doprinose uspešnoj realizaciji ovog važnog takmičenja i brinu o bezbednosti učesnika.

Novosadski maraton nalazi se u kalendaru manifestacija Atletskog saveza Srbije i Svetske atletske federacije, a ovogodišnja sportska manifestacija sastojaće se iz nekoliko trkačkih disciplina.

Prema rečima člana Organizacionog odbora Novosadskog maratona Dimitrija Dolge učesnicima će pored glavne trke od 42 kilometara, na raspolaganju biti i i trke na 25 i 10 i pet kilometara. On je dodao da su i ove godine predviđene šetnje za građane, zatim "Takmičenje kornjača" na 4,2 metra, kao i programi za najmlađe, odnosno "Trka puzećih beba" i trka dece osnovnoškolskog uzrasta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: