Servisne informacije 1

21.08.2024.

8:07

Novosađani, bez brige

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić nakon što je naložio nadležnim službama da hitno ispitaju relevantne činjenice vezane za navode u medijima da je voda iz gradskog vodovoda nebezbedna za piće, saopštio je najnovije informacije.

Izvor: B92.net

Novosađani, bez brige
New Africa/Shutterstock

Podeli:

"Obavešten sam od Instituta za javno zdravlje Vojvodine o prvim rezultatima biološke analize vode iz sistema JKP "Vodovod i kanalizacija", koji pokazuju da nema opasnosti po zdravlje ljudi. Svakako se nastavljaju dalje analize i utvrđivanje činjenica, kao i tehnička sanacija sistema", rekao je Đurić.

Kako navode stručnjaci, utvrđeno je prisustvo nematoda u uzorku vode za piće iz rezervoara, ali one nemaju direktan uticaj na zdravlje ljudi, navodi se u saopštenju.

"Iako iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine procenjuju da nema razloga za paniku, mi nastavljamo pojačani epidemiološki nadzor i vanrednu kontrolu celog sistema JKP "Vodovod i kanalizacija". U najkraćem roku očekujemo rezultate ispitivanja o čemu ćemo takođe odmah obavestiti javnost", istakao je gradonačelnik.

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: