Hronika 0

23.09.2024.

17:15

Do tri meseca zatvora za Novosađanku koja je gazila i zapalila zastavu Srbije FOTO/VIDEO

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je danas da je zatražilo pritvor za M.M.

Izvor: Tanjug

Do tri meseca zatvora za Novosađanku koja je gazila i zapalila zastavu Srbije FOTO/VIDEO
Shutterstock/angelo gilardelli

Podeli:

Ona se sumnjiči da je pre tri dana u Partizanskoj ulici u tom gradu skinula zastavu Srbije sa objekta firme "Tehno-ferum" bacila je na trotoar, gazila po njoj, a potom je zapalila.

Tužilaštvo navodi da je za događaj, koji je pravno kvalifikovan kao krivično delo Povreda ugleda Srbije, predviđena zatvorska kazna u trajanju do tri meseca.

Dodaje se da je osumnjičena M.M. uhapšena, kao i da joj je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je privedena i saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje je predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoka i opasnosti da će ponoviti krivično delo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u subotu da je novosadska policija uhapsila 42-godišnju Novosađanku koja je skinula, gazila i zapalila zastavu Srbije.

"Novosadska policija uhapsila je M.M. (42) iz Novog Sada, koja je skinula, gazila i zapalila zastavu Srbije. Lice će biti predato na dalje postupanje tužilaštvu zbog krivičnog dela povrede ugleda države Srbije", navodi se u saopštenju MUP-a.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Novi stadion već dogodine?

Dok rekonstrukcija stadiona Čika Dača u Kragujevcu ulazi u završnu fazu, gradonačelnik tog grada Nikola Dašić najavio je da bi sledeće godine mogla da počne i izgradnja novog stadiona u Korman polju.

18:56

22.9.2024.

1 d

Podeli: