Hronika 6

23.08.2024.

10:19

Jezivi detalji požara u Novom Sadu: Beba nađena u naručju majke, ujak pokušao da ih spase

U požaru u novosadskom naselju Salajka, na uglu ulica Đorđa Dere i Davida Rackovića, stradala je cela porodice, četvoro dece od dve, četiri, pet i sedam godina i njihovi roditelji.

Izvor: Novosti, Blic, Telegraf

Jezivi detalji požara u Novom Sadu: Beba nađena u naručju majke, ujak pokušao da ih spase
TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Podeli:

Otac nastradale žene, koji živi odmah pored, deli ih samo zid, čuo je zapomaganje, istrčali su napolje, razvalili su vrata, ali nisu uspeli, vatra je bila velika.

Pokušali i sa druge strane da probiju zid kako bi spasli najmilije, ali nažalost, nisu u tome uspeli.

TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Sekirom i macolom su pokušavali da probiju zid kako bi porodicu izbavili iz plamena, ali nažalost, šestočlanoj porodici nije bilo spasa.

Jedan od komšija koji je pritrčao da pomogne kaže da su se svi u toj prostoriji i roditelji i deca sabili u jedan ćošak nevelike prostorije, ali da zbog velikog plamena oni nisu mogli da izađu, niti da im se priđe i da su se četvoro dece i njihovi roditelji ugušili.

Kako saznaje "Blic" beba je 17. avgusta napunila 2 godine.

"Ona je nađena u majčinom naručju nakon požara", kažu očevici za "Blic".

TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Podsetimo, svih šestoro nastradalih spavali su u jednoj prostoriji kuće u ulici Đorđa Dere i prema prvim informacijama uzrok smrti je gušenje.

S. S., brat nastradale žene koji živi pored u kući, kaže za ''Novosti'' da su svi spavali, kada su čuli da gori, istrčali su napolje, ali vatra je već jako gorela i nisu mogli ništa da učine.

Sumnja se da se zapalila baterija električnog bicikla, koji je bio na punjaču, što je dovelo do stravičnog požara u kome je život izgubila cela porodica.

Ujak pokušao da ih spasi na svoj 18. rođendan

Danijela A. (29) i Maju S. (23) i njihovo četvoro dece starosti 2, 4, 5 i 7 godina iz požara je, kako saznaje Telegraf, pokušao da spasi ujak koji danas puni 18 godina. Pomogle su mu komšije, ali, na žalost bezuspešno.

"Jadan dečko, pokušao je da ih izvuče kroz rupu, ali nije uspeo. Pomogle su mu komšije, ali sve se završilo kobno. Umirali su mu maltene pred očima... Eto, tako će da "slavi" punoletstvo. Teška, teška tragedija. Bilo je mučno gledati sve to", rekle su komšije.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: