Hronika 0

19.06.2024.

10:16

"Pretila je svim profesorima u školi": Oglasila se novosadska gimnazija nakon hapšenja majke jedne od učenica

Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" oglasila se u vezi sa hapšenjem N. Ž. iz Novog Sada, osumnjičene da je pretila nastavnom osoblju te škole.

Izvor: 021.rs

"Pretila je svim profesorima u školi": Oglasila se novosadska gimnazija nakon hapšenja majke jedne od učenica
Shutterstock/BreizhAtao

Podeli:

Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" oglasila se u vezi sa hapšenjem N. Ž. iz Novog Sada, osumnjičene da je pretila nastavnom osoblju te škole.

Školski odbor novosadske gimnazije istakao je da ponašanje uhapšene ima elemente fizičkog, psihičkog, emotivnog i digitalnog nasilja prema zaposlenima u školi.

"Njeno ponašanje ima elemente fizičkog, psihičkog, emotivnog, digitalnog nasilja i diskriminacije, drskim i bezobzirnim ponašanjem prema zaposlenima škole, što je dovelo do kontinuiranog, javnog i teškog ponižavanja, uznemiravanja i ugrožavanja zaposlenih u školi", navodi se u saopštenju Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".

Školski odbor navodi da su uhapšena žena i njen suprug, roditelji punoletne učenice koja pohađa tu obrazovnu ustanovu, u proteklom periodu podnosili prijave protiv gotovo svih profesora koji predaju njihovoj ćerki.

"Isto tako prijavljivali su i psihološko pedagošku službu, sekretara škole, direktora škole, članove Školskog odbora i Saveta roditelja škole - da nad kćerkom i nad roditeljima svi vrše nasilje, zlostavljanje, zanemarivanje i diskriminaciju", ističu iz Jovine gimnazije.

Ukazuju da su svi nadležni organi škole bez odlaganja reagovali i postupali povodom svake prijave roditelja i ocenili su da su prijave neosnovane.

"Po prijavama roditelja vršeno je više vanrednih inspekcijskih nadzora i vanredni stručno pedagoški nadzor nad postupanjem organa škole i zaposlenih u školi. Postupalo je i Više i Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu i Šapcu, te je utvrđeno da su nadležni organi i zaposleni u Gimnaziji, i škola u celini, u svemu postupali u skladu sa zakonima, te da su sve prijave neosnovane, o čemu su roditelji i učenica bez odlaganja obaveštavani", piše u saopštenju Gimnazije.

Određeno joj zadržavanje

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je osumnjičenoj određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Ističe se da se sumnja da je uhapšena žena "u proteklom vremenskom periodu upućivala pretnje, te uporno preduzimala i druge radnje koje mogu osetno da ugroze lične živote lica prema kojima se te radnje preduzimaju - direktora Gimnazije 'Jovan Jovanović Zmaj', te dva profesora i psihologa iste škole".

Tužilaštvo navodi da se tereti da je izvršila četiri krivična dela proganjanja i trebalo bi da bude saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: