Društvo 0

02.10.2024.

16:30

"Novi Sad će 2027. godine biti grad sa tri nova mosta vredna 360 miliona evra"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, danas je u Novom Sadu sa direktorom kompanije "Šandong" za Evropu Vei Jimingom potpisao ugovor za izgradnju pešačko-biciklističkog mosta u tom gradu.

Izvor: Tanjug

"Novi Sad će 2027. godine biti grad sa tri nova mosta vredna 360 miliona evra"
Shutterstock/Veronika Kovalenko

Podeli:

Tom prilikom je rekao da će to biti treći novi most u Novom Sadu, budući da se dva već grade i to jedan kod Petrovaradina na Fruškogorskom koridoru, a drugi u nastavku Bulevara Evrope, kao i da se ta tri mosta finansiraju iz budžeta u ukupnoj vrednosti od 360 miliona evra.

Vesić je rekao da će novi pešačko-biciklistički most će otvoriti Petrovaradinsku tvrđavu.

"Nema primera u svetu da se u gradu koji ima tri mosta, gradi još toliko. I to je sjajno za komfor života građana i građanki Novog Sada. Ukupna vrednost sva tri nova mosta u Novom Sadu koja se plaćaju iz budžeta Srbije je oko 360 miliona evra", rekao je Vesić.

Ugovor je potpisan u prisustvu predsednika vlade Miloša Vučevića.

Vesić je istakao da će izgradnja mosta trajati dve godine, a da će radovi najverovatnije početi u martu, a najkasnije u aprilu naredne godine, što znači da će novi most biti završen 2027.

On je rekao da će u septembru 2026. biti završen most na Fruškogorskom koridoru, a most u nastavku Bulevara Evrope krajem 2026. godine.

"Novi Sad će 2027. godine biti grad sa tri nova mosta i to samo pokazuje kako se Srbija razvija", istakao je Vesić.

On se zahvalio kineskoj kompaniji "Šandong", koja će realizovati ovaj projekat, na razumevanju koje ima za Srbiju, s obzirom na ograničenja u budžetu, budući da deficit ne sme da pređe tri odsto i što je, i pored toga, donela odluku da finansira izgradnju mosta.

"Ovaj most je obećanje premijera Miloša Vučevića, koje je dao dok je obavljao funkciju gradonačelnika Novog Sada i realizuje se upravo kada je on predsednik Vlade", rekao je Vesić.

Dodao je ova kineska kompanija ne samo da radi u Srbiji, već i razume našu zemlju i želi da ostane u Srbiji.

"Kompanija 'Šandong' radi još dva projekta, koje je obećao predsednik Aleksandar Vučić, a to su obilaznica oko Svilajnca i nastavak obnove aerodroma 'Konstantin Veliki' u Nišu, veoma sam im zahvalan što uvek uspevamo da nađemo zajedničko rešenje i nastavimo saradnju, a da istovremeno poštuju našu finansijsku disciplinu", zaključio je Vesić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: