Društvo 2

02.10.2024.

21:33

Širi se zatvor u Novom Sadu: U planu izgradnja novog objekta za 260 pritvorenika

Okružni zatvor Novi Sad raspisao je tender za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju novog paviljona pritvora.

Izvor: eKapija/I.Ž.

Širi se zatvor u Novom Sadu: U planu izgradnja novog objekta za 260 pritvorenika
Shutterstock/FotoDax

Podeli:

Na toj lokaciji, kako se navodi, postoje izgrađeni objekti okružnog zatvora, a izgradnja novih objekata se planira u zapadnom delu područja. Unutar postojećeg kompleksa Okružnog zatvora nalaze se upravna zgrada, smeštajni objekti, osmatračnice, dvorišta/šetališta ograđena zidanim zidom i pomoćni objekti, piše eKapija.

Novi kompleks se u koncepcijskom smislu sastoji od više funkcionalnih celina. Glavni objekat za smeštaj lica obuhvata tri bloka sa kapacitetom do 50 pritvorenika i tri bloka sa kapacitetom do 40 pritvorenika.

Takođe, tu je i blok medicinskog i ostalih sadržaja, kao i blok za prijem i otpust, koji uključuje depozit, službene prostorije. Osim ovoga, planirana je osmatračnica za službu obezbeđenja i zone šetališta.

"Trenutni smeštajni kapacitet postojećih objekata okružnog zatvora u Novom Sadu je 304 mesta, a prosečno brojno stanje smeštenih lica je 340. Zbog malih kapaciteta postojećih objekata planira se izgradnja novog objekta za smeštaj lica za izvršenje krivičnih sankcija, kapaciteta 260 pritvorenih lica", navodi se u dokumentaciji.

Rok za podnošenje ponuda je 4. novembar.

Podsetimo, plan generalne regulacije Okružnog zatvora u Novom Sadu, koji je smešten na Klisi, predviđa moguću izgradnju novog objekta, kako bi se na taj način proširio postojeći kompleks.

Inače, Ministarstvo pravde raspisalo je tender za izgradnju novog paviljona u okviru KPZ Sremska Mitrovica, a vrednost radova procenjena je na 720 miliona dinara (oko 6,1 miliona evra), bez PDV-a.

Kazneno-popravni zavod u Požarevcu - Zabela raspisao je javni poziv za rekonstrukciju i dogradnju smeštajnog paviljona dva.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: