Društvo 0

20.09.2024.

8:08

Novosađani pune džakove peskom: Prete im poplave?

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, a u vezi sa složenom hidrometeorološkom situacijom u slivu Dunava, u toku je akcija preventivnog punjenja džakova sa peskom.

Izvor: B92.net

Novosađani pune džakove peskom: Prete im poplave?
Grad Novi Sad

Podeli:

U akciji učestvuju zaposleni u gradskim javno-komunalnim preduzećima i Vatrogasnom savezu Grada Novog Sada. Napunjeni džakovi, u slučaju potrebe, biće usmereni na kritične tačke a sve u cilju zaštite od potencijalnog izlivanja voda i "urbanih poplava" na teritoriji Grada.

Prema rečima člana Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Dejana Šijaka, Grad Novi Sad punjenje 5000 džakova peskom realizuje zajedno sa JVP "Vode Vojvodine".

"Današnjom akcijom želimo da doprinesemo boljoj spremnosti za zaštitu objekata građenih na  priobalnom području. Iako je prognoza za Novi Sad da će u narednim danima vodostaj biti u zoni redovne odbrane od poplava, mi svakodnevno pratimo situaciju, sarađujemo sa svim nadležnim službama i spremni smo da reagujemo i da u slučaju potrebe preduzmemo odgovarajuće mere", objasnio je Dejan Šijak.

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: