Društvo 0

18.09.2024.

19:35

Prvi rečni kruzer stigao u Novi Sad

Na pristanište u Novom Sadu uplovio je rečni brod "Vajking" (Viking) sa 130 putnika iz Kine.

Izvor: novisad.travel

Prvi rečni kruzer stigao u Novi Sad
Cirkovic Milos / Shutterstock.com

Podeli:

Ovo je prvi brod u Novom Sadu sa kompletnom kineskom grupom i hotelskim brodskim osobljem iz Kine. Gosti su bili u obilasku centra Novog Sada, prenosi novisad.travel.

Na osnovu informacija Agencije za upravljanje lukama, na putničkom pristaništu u Novom Sadu u prvoj polovini 2024. godine pristalo je 176 putničkih brodova, a iskrcalo se 24.097 putnika. U poređenju sa prvom polovinom prošle godine, to predstavlja 9,32 odsto više pristajanja i 16,68 odsto više putnika. Najviše brodova je pristalo u junu (68) kada se iskrcalo i najviše putnika (9.382). Potom sledi maj, sa 63 pristajanja i  8.599 putnika. Očekuje se kako će do kraja godine u Novi Sad pristati više od 400 putničkih brodova, sa kojih će se iskrcati 50.000 gostiju.

Prema podacima dobijenim od Prvog parobrodskog društva, u strukturi putnika u najvećem broju su gosti iz država nemačkog govornog područja, nakon toga turisti iz i SAD-a i Francuske.

Brodovi se u gradu zadržavaju u proseku jedan dan, pa su programi i posete prilagođeni kao poludnevni ili celodnevni izleti. U programima obilaska gostiju su uglavnom centar grada i Petrovaradinska tvrđava, ali i fruškogorski manastiri i pešačke staze, Sremski Karlovci i vinarije. Nude se takođe i radionice pripremanja lokalne hrane na čenejskim salašima, poseta umetničkim ateljeima na tvrđavi ili muzejima i galerijama.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

18 h

Podeli: