Društvo 0

12.09.2024.

18:52

Grade se dečija igrališta na više lokacija u Novom Sadu FOTO

Grad Novi Sad realizuje aktivnosti na ugradnji opreme i podloge za nova dečija igrališta, nastavljajući pozitivnu praksu kontinuiranog izdvajanja budžetskih sredstava za uređenje površina za igru i rekreaciju najmlađih sugrađana.

Izvor: B92.net

Grade se dečija igrališta na više lokacija u Novom Sadu FOTO
Grad Novi Sad

Podeli:

Planirano je uređenje čak 47 novih prostora namenjenih najmlađim sugrađanima, čime su obuhvaćene sve mesne zajednice. Neka dečija igrališta će biti postavljena na mestima starih i devastiranih, dok će neka biti izgrađena na potpuno novim lokacijama, gde do sada nisu postojala, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Da Grad osluškuje potrebe Novosađana i deluje u skladu sa njima, najbolja je potvrda to što su sami građani imali mogućnost da na platformi "Tvoj Grad" najpre dostave predloge lokacija za postavljanje ili uređenje igrališta, a zatim i da glasaju za lokacije koje su smatrali najadekvatnijim. Na taj način su građani dobili priliku da neposredno utiču na odluku koji lokalitet u njihovom komšiluku će postati novo mesto okupljanja dece i prostor za razonodu i igru.

Pošto je u pitanju veliki broj lokacija, radovi se izvode parcijalno, na taj način što je svakom fazom obuhvaćen određen broj igrališta na kojima se radovi obavljaju istovremeno.

U trenutnoj fazi izvođenja radova završena je izgradnja igrališta u MZ "Sremska Kamenica" (kod terena FK "Fruškogorac"), a u toku su radovi u MZ "Begeč" (vrtić Pinokio), MZ "Petrovaradin" (Ul. Jože Vlahovića, naspram ambulante) i MZ "Jugovićevo" (blok između Ul. Janka Čmelika, Nikole Mirkova i Veselina Masleše).

U narednoj fazi predviđeni su radovi na još 9 lokacija:

MZ "Liman" (blok između ul.Vladislava Kaćanskog, Drage Spasić i Veljka Petrovića)
MZ "Podbara" (blok između ul. Đorđa Rajkovića i Kosovske, kod Svilare)
MZ "Nikola Tesla - Telep" (Bulevar patrijarha Pavla, površina između benzinske pumpe i hotela „Vigor“)
MZ "Rumenka" (ugao ulica Jove Jovanovića Zmaj i Cara Lazara)
MZ "Kisač" (Tankosićevo, ulica Vuka Karadžića br. 2, stara škola)
MZ "Kovilj" (Trg Solunskih dobrovoljaca)
MZ "Novi Ledinci"  (površina pored škole)
MZ "Kać" (dvorište vrtića ''Zvončić'', ulica Save Maleševa broj 7)

Ugovorena vrednost investicije je 362 miliona dinara, a predviđeni rok za završetak svih radova je sredina 2025. godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: