Društvo 2

03.09.2024.

8:15

Novi Sad se gradi: Ostvaren višedecenijski san stanovnika Novog naselja

Na uglu Ulica Bate Brkića i Seljačkih buna u toku je izgradnja najnovije novosadske Kulturne stanice.

Izvor: Vojvodina uživo

Novi Sad se gradi: Ostvaren višedecenijski san stanovnika Novog naselja
Irma eyewink/Shutterstock

Podeli:

Projekat izgradnje Kulturne stanice na Novom naselju u Novom Sadu je započet 22. aprila 2024. godine, nakon potpisivanja ugovora 8. decembra 2023. godine. Planirano je da radovi traju 24 meseca, odnosno do 22. aprila 2026. godine.

Iako se o izgradnji namenskog objekta na Novom naselju za manifestacije iz oblasti kulture pričalo godinama unazad, projekat je tek sada realizovan kao investicija Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, a sredstvima iz budžeta Grada Novog Sada.

Kulturna stanica na Novom naselju biće jedna od najvećih, prostiraće se na 2.800 kvadratnih metara i imaće četiri nivoa – suteren, prizemlje i dva sprata, s tim da će na poslednjoj etaži biti ozelenjen ravan krov, s terasom.

Prema projektu, u prizemlju će se nalaziti multifunkcionalna sala za koncerte i predstave, kafe, radio stanica, kao i multifunkcionalni i izložbeni prostor, u središnjem delu objekta.

Na prvom spratu će biti mala sala, odeljenje gradske biblioteke, studio za umetnike i prateći prostori, dok su na drugom spratu predviđeni prostori za odmor, prostorije osoblja kulturne stanice, sale za audio-vizuelne i multimedijalne umetnosti.

Imajući u vidu da se očekuje da će u kulturnu stanicu dolaziti mnogo posetilaca, u podzemnom nivou je planirana garaža površine oko 350 kvadrata.

Ovaj projekat će značajno doprineti kulturnom životu Novog naselja, ali i Novog Sada uopšte, pružajući modernu i funkcionalnu infrastrukturu za različite kulturne događaje i aktivnosti.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: