Društvo 2

20.08.2024.

22:00

Ruše se delovi Spensa, a niče hotel od 16 spratova

Delovi novosadskog Spensa mogli bi biti porušeni, a u okviru ovog kompleksa planira se izgradnja hotela od 16 spratova, garaže i zone otvorenih bazena.

Izvor: eKapija/I.Ž.

Ruše se delovi Spensa, a niče hotel od 16 spratova
Nenad Nedomacki / Shutterstock.com

Podeli:

Sve ovo vidi se iz Nacrta odluke o izmenama i dopunama PGR-a prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulica Jevrejske i Futoške u Novom Sadu, navodi eKapija.

U okviru kompleksa, kako piše u nacrtu odluke, planira se rekonstrukcija postojećeg objekta Sportskog i poslovnog centra Vojvodina, dogradnja i izgradnja novih delova objekta.

Ostavlja se mogućnost izgradnje podzemne garaže ispod severnog platoa, kao i hotela u jugoistočnom delu, kome bi pristup bio iz Sutjeske ulice. Realizacija ovih sadržaja će biti moguća kada se steknu uslovi na osnovu konkretnih programskih i idejnih rešenja na nivou Grada, i uz obavezu izrade urbanističkog projekta.

U okviru objekta Spensa planira se rekonstrukcija postojećeg objekta, rušenje delova objekta (deo zapadnog platoa, zona otvorenih bazena, garaža) za potrebe dogradnje, odnosno nove izgradnje, dogradnja trenažne dvorane, zapadnog platoa i restorana vidikovca i izgradnja nove garaže, na mestu postojeće, ali ne u istim gabaritima, kao i izgradnja zone otvorenih bazena.

U okviru objekta, spratnost će se kretati od Po/Su+P do P+5. Najveći deo objekta zadržava se spratnosti Po/Su+P+2. U okviru ovih etaža moguće je formiranje galerije.

Spratnost restorana-vidikovca, koji je u sklopu objekta je P+5, što je njegov najviši deo.

Spratnost garaže je 2Po+Su+P+2, sa parkiranjem i na krovu.

Uz objekat Spensa, kako se u dokumentu navodi, treba planirati i izgradnju hotela za smeštaj sportista, minimalnog kapaciteta 300 ležaja, maksimalne spratnosti do P+16.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: