Društvo 2

28.07.2024.

8:36

Ruši se oronula zgrada – na tom mestu niče višespratnica

Počelo je rušenje zgrade u novosadskoj Jevrejskoj ulici koja godinama propada, a koja se nalazi pored Futoške pijace,

Izvor: 021.rs

Ruši se oronula zgrada – na tom mestu niče višespratnica
Gorloff-KV/Shutterstock

Podeli:

Na ovom mestu planira se izgradnja višespratnice.

Na ovoj lokaciji trebalo bi da se izgradi stambeno-poslovna zgrada sa podrumom, prizemljem, tri sprata i potkrovljem, a postojeći objekti biće uklonjeni. Planirano je osam poslovnih prostora, 11 stanova, kao i 24 garažna mesta, dok će ulaz biti iz Jevrejske ulice.

Kao osnovu za ovu investiciju, investitor se pozvao na novi planski dokument za ovaj deo grada, koji je na Skupštini grada usvojen u julu prošle godine .Sledeći koraci su podnošenje zahteva za izdavanje građevinske dozvole i prijava početka radova.

Ova jednospratnica pored Futoške pijace godinama propada, a sanacija je dugo čekana i nije bila moguća zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa.

Stambena zgrada u Jevrejskoj 40 izgrađena je u prve dve decenije 20. veka, a u njoj se nalazio poslovni prostor u vlasništvu Novog Sada i dva stana u privatnom vlasništvu.

U njoj je dugo bila apoteka Apotekarske ustanove "Novi Sad".

Na celoj parceli nalazi se pet objekata, koji su svi u vlasništvu države.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Ovo su deficitarna zanimanja u Nišu

U Nišu je u avgustu ove godine bilo 16.598 nezaposlenih, što je 8,7 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine, jer su tada na evidenciji bile 18.172 osobe koje su tražile posao, pokazali su podaci niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

11:24

7.9.2024.

23 h

Podeli: