Društvo 1

25.06.2024.

22:01

Riznica novogradnje: Gde se najviše grade i kupuju stanovi u ovom gradu ?

Novi Sad se pokazao kao lider na srpskom tržištu nepokretnosti po broju prodatog građevinskog zemljišta u poslednje tri godine, pokazuju podaci RGZ. Sa ukupno 2.874 prometovane parcele, nadmašio je prestonicu.

Izvor: City Expert/Ana Dajević

Riznica novogradnje: Gde se najviše grade i kupuju stanovi u ovom gradu ?
Shutterstock/Oleg Elkov

Podeli:

Najčešće ih kupuju investitori za izgradnju stambenih nekretnina, a zavisno od lokacije i infrastrukture placa, postoji ogroman raspon cena za jedan ar građevinskog zemljišta. Takođe, oglašene i dogovorene cene nisu ni približno iste. Štaviše, brojni investitori dogovore sa vlasnikom gradnju na određenoj parceli, a potom je "otplate" stanom kada je zgrada završena. Samim tim, ovakve parcele nisu zvanično prodate i ne ulaze u statistiku.

S obzirom na to da raste interesovanje za život u svim delovima Novog Sada, saznajte kakve su trenutne cene kvadrata i za koje lokacije se Novosađani opredeljuju.

Telep, Veternik i Mišeluk u ekspanziji gradnje

Najveći broj kupljenih placeva nalazi se na Telepu, koji je popularan zbog dobre gradske pozicije, ali i velikog prostora za gradnju. Osim Telepa, intenzivno se gradi u Veterniku i Adicama, otkriva Tijana Apić iz City Expert kompanije.

Delovi grada koje investitori, ali i kupci preferiraju jesu oni bliže centru. Prepreku predstavlja zabrana gradnje u pojedinim područjima, kao što je slučaj sa Podbarom. Samim tim, grad se širi prema Veterniku i Futogu gde sada niču atraktivne novogradnje.

Mišeluk je još jedno naselje koje će doživeti urbanu transformaciju, gde je u planu popuniti nenaseljene površine stambenim nekretninama i gradskim sadržajem. Zbog toga što je ovaj deo grada u intenzivnom razvoju, očekuje se rast vrednosti nekretnina.

Oko 2.000 novih stanova podeljenih u 65 zgrada izgradiće se u trenutno pustom području Trandžamenta, nadomak Petrovaradina.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

1 d

Podeli: