Društvo 0

22.06.2024.

16:08

Novi Sad nabavlja informacione displeje na autobuskim stajalištima

Gradska uprava za saobraćaj i puteve Novog Sada raspisala je javni poziv za održavanje elektronskih informacionih displeja na autobuskim stajalištima.

Izvor: eKapija

Novi Sad nabavlja informacione displeje na autobuskim stajalištima
Martyn Jandula/Shutterstock

Podeli:

Reč je o održavanju 30 informacionih displeja, prenosi eKapija.

"Nabavka se odnosi na održavanje i zakup servera, zakup domena, obezbeđivanje celodnevne tehničke
ispravnosti rada touch screen interaktivnih panela i elektronskih displeja tokom cele godine, obezbeđivanje konstantnog i nesmetanoG rada interneta i plaćanje svih troškova vezanih za nesmetan rad, održavanje implementiranog softvera i njegova kompatibilnost sa softverom JGSP Novi Sad, celodnevni monitoring svih abdejtovanih servisnih informacija tokom cele godine i 24 časa softversko apdejtovanje (usaglašavanje) rada infoled displeja (ekrana) i povezanost sa softverom JGSP-a", ukazano je u dokumentaciji.

Preciznije, kako se može videti u dokumentaciji, traži se da se 20 elektronskih informacionih displeja u širem centru grada održava devet meseci. Kada je reč o održavanju ostalih deset displeja, za njih se usloga održavanja traži od pa u naredna tri meseca (ovi displeji nalaze se u Kaću, Kovilju, Čeneju, Veterniku, Begeču, Futogu, Sremskoj Kamenici, Budisavi i u Petrovaradinu.

"Na teritoriji Grada Novog Sada je postavljeno 30 elektronskih informacionih displeja. Implementirane informacije su prikazi uvek aktuelnog reda vožnje autobusa za konkretno autobusko stajalište sa dodatnim komentarima o svakom polasku autobusa sa početnog stajališta - interaktivni prikaz ruta i stajališta na koja staju autobusi koji saobraćaju na konkretnom autobuskom stajalištu, i prikaz vremena dolaska za autobuse koji su opremljeni GPS tehnologijom oslanjajući se na podatke NSMART platforme. Informacije koje se prikazuju na displejima su konfigurabilne, te je osmišljeno i realizovano da se informacijama na svim displejima upravlja sa jednog servera, gde je unapred predviđeno da čitav sistem bude skalabilan i samim tim podržava veći broj displeja od trenutno postavljenih", navodi se u dokumentaciji.

Procenjena vrednost posla je 10 miliona dinara bez PDV-a.

Rok za podnošenje ponuda je 16. jul.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

18 h

Podeli: