Društvo 0

21.06.2024.

13:45

Počela međunarodna regata u Novom Sadu: Čak 85 plovila i 250 učesnika FOTO

Međunarodna regata "Vode Vojvodine", 14. po redu, počela je danas i trajaće do 29. juna, na Dunavu, Tisi i kanalu Dunav – Tisa – Dunav, na kojoj ove godine učestvuje 85 plovila i oko 250 učesnika.

Izvor: B92.net

Počela međunarodna regata u Novom Sadu: Čak 85 plovila i 250 učesnika FOTO
Grad Novi Sad

Podeli:

Tokom devet dana, nautičari će ploviti na kružnoj ruti Novi Sad – Perlez – Babatovo – Bečej – Turija – Ruski Krstur – Karavukovo – Bačka Palanka – Novi Sad ukupne dužine oko 300 kilometara. Otvaranju regate prisustvovao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, saopštava Grad Novi Sad.

"Veoma mi je drago što se danas nalazim na tradicionalnom okupljanju na Dunavu, a povod za to je Međunarodna regata koju organizuje JVP "Vode Vojvodine" 14 godina za redom. Činjenica je da svake godine mnogo ljubitelja plovidbe iz čitavog regiona, dolazi  i to u sve većem broju, što govori o popularnosti i interesovanju za regatu. Osim što je ova regata značajna za promociju rekreativne plovidbe i prirodnih bogatstava na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, ona doprinosi podizanju ekološke svesti građana. Takođe, značajno utiče i na promociju turističkih i nautičkih potencijala ovog regiona. Svim učesnicima regate želim prijatan i lep boravak na Dunavu, i da sa ove plovidbe ponesu najlepše uspomene", rekao je Milorad Radojević.

Izvršna direktorka JVP "Vode Vojvodine" Danka Vasiljević je istakla da je ove godine organizovan nagradni konkurs za zaštitni znak ovogodišnje regate u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka, a studentkinja tog fakulteta Dragana Ilić dobitnica je novčane nagrade u iznosu 120 000 dinara.

"Ove godine stavljen je akcenat na promociju ribolovnih voda i ribolova. Svi učesnici regate na poklon dobiće štap za pecanje, a u ovom sportu oprobaće se i deca i odrasli na takmičenju koje će biti održano 25. juna u Srbobranu na novoizgrađenim pecaroškim mestima. Ova regata ima i humanitarni karakter i učesnici regate će sakupljati plastične čepove, a u saradnji sa Udruženjem "Čepom do osmeha" sredstva će biti usmerena na kupovinu dečje hodalice za četrnaestogodišlju devojčicu iz Futoga. Kraj regate će biti u znaku obeležavanja Međunarodnog dana Dunava na Štrandu za koji je pripremljen bogat kulturno-umetnički program", rekla je Danka Vasiljević.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: