Društvo 0

11.06.2024.

9:44

Gradi se spratni parking za bicikle – evo na kojoj lokaciji

JKP Parking servis Novi Sad raspisao je tender za radove na izradi spratnog parkinga za bicikle u Fruškogorskoj 9, odnosno kod Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu.

Izvor: eKapija/D.A.

Gradi se spratni parking za bicikle – evo na kojoj lokaciji
SebastianO Photography/Shutterstock.com

Podeli:

Procenjena vrednost nabavke, kako se može videti na Portalu javnih nabavki, iznosi pet miliona dinara bez PDV-a, piše eKapija.

Kako se ističe u dokumentaciji, koncentracija velikog broja zaposlenih, posetioca i studenata čine prostor Naučno-tehnološkog parka visokoatraktivnim i privlačnim za izgradnju prvog spratnog parkinga za bicikle (kako bi se ispunili visoki zahtevi za kapacitetom, a na što manjoj površini).

Makro lokacija za izgradnju parkirališta za bicikle je između Naučno–tehnološkog parka i studenstkog doma "Veljko Vlahović". Navedena parcela je u vlasništvu Grada Novog Sada.

Prostor na kome se inicira izgradnja parkirališta za bicikle je saobraćajna površina (trotoar) sa pratećom infrastrukturom (atmosferskom kanalizacijom i javnom rasvetom i pristupni prostor tehničkom bloku objekta Naučno–tehnološkog parka).

Za potrebe izgradnje ovog parkinga, kako se precizira, potrebno je izraditi projektno-tehničku dokumentaciju i to idejno rešenje i projekat za izvođenje.

Predviđeno je da parking bude natkriven nadstrešniom i da ima spratni nosač bicikala. Treba predvideti i osvetljenje objekta led rasvetom a napajanje putem solarnih panela odgovarajućeg kapaciteta.

Ponude se mogu podneti do 25. juna.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: