Društvo 0

20.05.2024.

8:29

Grad ulaže u monitoring vazduha: Razvija se "pametni" sistem

Gradska uprava za zaštitu životne sredine grada Novog Sada raspisala je javni poziv za drugu fazu razvoja "smart" ("pametnog") sistema za monitoring vazduha.

Izvor: eKapija

Grad ulaže u monitoring vazduha: Razvija se "pametni" sistem
Aleksandr Medvedkov/Shutterstock

Podeli:

Kako bi unapredili efikasnost upravljanja kvalitetom vazduha Grad Novi Sad - Gradska uprava za zaštitu životne sredine je tokom 2023. godine započela razvoj sistema za monitoring vazduha u životnoj sredini. Sada je potrebno je proširiti predmetni sistem sa dodatnih 40 senzorskih uređaja koji bi se postavili na izabranim lokacijama i povezali na postojeći sistem, navedeno je u javnom pozivu,

Pored širenja mreže senzorskih uređaja, potrebno je obezbediti i dodatne funkcionalnosti postojećeg sistema za monitoring kvaliteta vazduha te implementirati modul za prikaz mape grada u 3D prikazu (digitalni blizanac) sa primarnim fokusom na praćenje i simulaciju kvaliteta vazduha u Novom Sadu.

Procenjena ukupna vrednost bez PDV-a iznosi 58.333.333,33 dinara.

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: