Društvo 0

16.05.2024.

10:01

Mladi su zainteresovani za poljoprivredu: Obeleženo 76 godina Poljoprivredne škole u Futogu VIDEO

Povodom dana Poljoprivredne škole sa domom učenika u Futogu, svečano je obeleženo 76 godina njenog postojanja u dvorištu ove obrazovne ustanove.

Izvor: B92.net/TV Prva

Mladi su zainteresovani za poljoprivredu: Obeleženo 76 godina Poljoprivredne škole u Futogu VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Poljoprivrednu školu sa domom učenika u Futogu pohađa oko 500 učenika.

Prethodnih godina najveća zainteresovanost je bila za smer veterinarski tehničar, mada je velika zainteresovanost bila i za druge smerove. Od naredne godine ova škola pripremila je i brojne novitete.

Učenici 11. novosadskih osnovnih škola posetili su Poljoprivrednu školu sa domom učenika u Futogu kako bi se informisali o različitim smerovima, a imali su priliku i da učestvuju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa đacima iz ove škole.

"Plan je da se upoznaju sa našom školom, da vide kako smo i družimo, kako se ovde funkcioniše i u cilju da što više đaka dođe vam. Rekao bih im da upišu ovu školu zato što je jedna od najboljih i mislim da mogu dosta da nauče ovde, kroz igru, kroz zabavu", rekao je Marko Gavrilović, učenik Poljoprivredne škole sa domom učenika.

Na poligonu u dvorištu održano je takmičenje iz poljoprivrede i sportskih veština, a kroz igru i zabavu budućim učenicima predstavljeni su svi obrazovni profili.

"Od naredne godine imaćemo novi smer, tehničare digitalne tehnike, poljoprivredni tehničar digitalne tehnologije. To je nešto što je inovativno, što nam je potrebno kako bi vratili savremene tokove u poljoprivredi i u svetu, a i kako bi vratili poljoprivredu na prave staze, jer zaista to jeste prirodna grana koja treba da bude dominantna, bar ovde kod nas u Vojvodini", rekao je Predrag Rava, profesor.

Osim promocije redovnih i novih obrazovnih profila, proslava 76 godina postojanja škole imala je još jedan cilj, da afirmiše poljoprivredu koja je jedna od najvažnijih privrednih grana.

Mladi iz novosadskih osnovnih škola družili su se sa srednjoškolcima i možda odabrali profesiju u kojoj će se baviti.

Još informacija iz Novog Sada pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

20 h

Podeli: