Utorak, 19.09.2023.

09:19

Uklanjaju se objekti laboratorija fakulteta? Evo šta će se graditi u Naučno-tehnološkom parku

Prema Odluci o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Univerzitetskog kompleksa u Novom Sadu, na građevinskoj parceli broj 3657 i delu parcele broj 3659/1 KO Novi Sad II, planirana je izgradnja objekta ili objekata Fakulteta tehničkih nauka i Naučno-tehnološkog parka, u funkciji Univerziteta u Novom Sadu.

Izvor: eKapija/A.K.

Uklanjaju se objekti laboratorija fakulteta? Evo šta će se graditi u Naučno-tehnološkom parku
Ilustracija/Foto: Lucas Eduardo Benetti/Shutterstock

Preduslov za realizaciju je uklanjanje postojećih objekata laboratorija Mašinskog instituta Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, piše eKapija.

Spratnost objekta iznosi od Po+P+G+2 do Po+P+G+7, uz mogućnost formiranja tehničkih etaža u skladu sa projektima unutrašnjih instalacija. Broj podzemnih etaža namenjenih parkiranju se ne ograničava, a potrebno je realizovati najmanje jedno parking mesto na 70 metara kvadratnih bruto površine objekta.

Ukupan broj potrebnih parking mesta iznosi 4.000 za proračun maksimalnog kapaciteta prostora obuhvaćenog planom.

Ukupna nadzemna bruto površina objekata od okvirno 30.000 metara kvadratnih, treba da zadovolji prostorne i funkcionalne potrebe planiranih sadržaja.

Poželjno je realizovati zelene krovove na delovima objekta, a izuzetno je moguće formirati prepuste do tri metra preko regulacione linije prema Ulici dr Sime Miloševića, na etažama višim od šest metara, kako bi se postigla kompoziciona dinamika u arhitektonskom oblikovanju objekta.

Saobraćajni pristupi objektu se planiraju iz Ulica dr Sime Miloševića i dr Ilije Đuričića. Planom se predviđa pripajanje dela Ulice Veljka Petrovića parceli objekta Tehnološkog parka, za potrebe saobraćajnog pristupa objektu.

Podsetimo, ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog objekta u okviru Naučno-tehnološkog parka Novi Sad potpisan je u maju ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: