Sreda, 03.05.2023.

15:04

Novosadsko "oko sokolovo" počelo sa radom – ovo su visine kazni

Novosadski sistem kažnjavanja "NS Patrol" počinje da radi.

Izvor: RTV

Novosadsko
Ilustracija/Foto: BalkansCat / Shutterstock.com

Kontrolisaće parkiranje i zaustavljanje vozila u saobraćajnicama kao i na zelenim površinama, biciklističkim stazama i šetalištima, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Komunalna milicija za te namene na raspolaganju ima pet vozila dačija sandero i deset posebno opremljenih električnih bicikala.

"Ukoliko se vozilo zaustavi na površini koja nije predviđena za zaustavljanje ili parkiranje vozač će biti kažnjen. U te površine se pre svih ubrajaju trotoari, biciklističke staze i druge površine. Kada su u pitanju saobraćajnice kažnjavaće se vozači ukoliko su se nepropisno zaustavili ili parkirali na saobraćajnici", rekao je načelnik gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić.

Kazne će iznositi između 5 i 25.000 dinara u zavisnosti od toga da li je prekršaj načinilo fizičko lice, preduzetnik ili pravno lice, dodao je Laketić.

"Kazne će stizati na adresu prebivališta prekršilaca u roku od osam dana", rekao je Laketić i dodao da se ovim akcijama čuva komunalni red u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: