Hronika 3

17.10.2024.

13:59

Jezivi prizori kod Sjenice: Ponovo gori FOTO/VIDEO

Jezive slike ponovo stižu sa nesanitarne deponije Goveđak koja se nalazi na ulazu u Sjenicu.

Izvor: RINA

Jezivi prizori kod Sjenice: Ponovo gori FOTO/VIDEO
RINA

Podeli:

Gomila smeća opet se zapalila, a čitavim tim krajem širi se gust dim i nesnosan smrad. Meštani okolnih sela više ne znaju kome da se obrate za pomoć, a život u ovom inače jako lepom prirodnom predelu zbog ove deponije pretvorio se u horor.

RINA

"Od smrada ne možemo da otvorimo prozore, skupljaju se psi lutalice u čoporima i razvlače smeće. Ovo je užas i katastrofa. Pod dimom je celo selo, od smrada ne možemo da dišemo. Mi godinama ukazujemo da je ovde ekološka bomba koja samo što ne eksplodira", kažu za RINU izrevoltirani meštani.

Oni dodaju da uvek strahuju da se požar koji često izbija na deponiji ne proširi na njihove domove, a otvaranje prozora i sedenje u dvorištu za njih je odavno misaona imenica.

RINA

Prema predviđenom planu, rešenje za ovu deponiju jeste izgradnja transfer stanice Banjica u Novoj Varoši, na koju će nakon završetka radova odlagati otpad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Regionalna informativna novinska agencija (RINA) (@_rina.rs)

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

19 h

Podeli: