Hronika 0

09.10.2024.

21:52

Za dlaku izbegnuta tragedija: Čopor pasa lutalica napao dečaka u Novom Pazaru

Težak incident odigrao se u Novom Pazaru kada je u naselju Lug u blizini Osnovne škole „Desanka Makismović“ čopor pasa lutalica napao dečaka, inače učenika te škole.

Izvor: RINA

Za dlaku izbegnuta tragedija: Čopor pasa lutalica napao dečaka u Novom Pazaru
RINA

Podeli:

Čitav dogođaj zabeležen je sigurnosnim kamerama i izgleda jezivo.

"Dečak je krenuo na časove u prvoj smeni, kada ga je na trotoaru napao čopor pasa lutalica. Krenuli su da trče i da laju na njega, a dečak je instinktivno krenuo da beži, a oni su ga sterali u čošak. Na svu sreću vozač putničkog automobila je to primetio. Okrenuo se i krenuo ka psima, koji su se jedva razbežali kada je automobil krenuo na njih", opisuje za RINU situaciju meštanin koju je video na snimku sigurnosnih kamera čitavu situaciju.

Psi lutalice godinama ogroman problem

Ovo je samo kap koja prelila čašu kad je u pitanju problem pasa lutalica u Novom Pazaru. Oni se kreću u čoporima i ne biraju žrtve, napadaju decu, starije, majke i trudnice.

"Samo se pitamo zašto taj dugoobećavani azil nije izgrađen. On je trebalo da bude završen još prošle godine, a evo prođe i ova godina i od azila ništa. Je l treba da strepimo svaki put kad decu pošaljemo u školu, ovo je zaista katastrofa", dodaju meštani.

Inače, ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj 2023. godine  na čelu tada sa Edinom Đerlekom je izdvojilo 13,5 miliona dinara za izgradnju azila. Međutim, azil još uvek nije izgrađen, a kada će – ne zna se.

Pročitajte još:

Pas ujeo četvorogodišnje dete: Čopor lutalica napao celu porodicu

Psi lutalice uništili stado ovaca kod Sjenice: Šteta je ogromna; Meštani u strahu FOTO

Lutalice napravile horor u Novom Pazaru: Psi izujedali decu

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: