Hronika 0

08.09.2024.

14:47

Vetar širi vatru, borba sa plamenom: Požar zahvatio delove Tutina i Novog Pazara

Šumski požar koji je danas izbio na području Golaća, najbliže selu Glogovik, širi se velikom brzinom zbog jakog vetra, zahvatajući područja između Tutina i Novog Pazara.

Izvor: Kurir.rs/Sandžak danas

Vetar širi vatru, borba sa plamenom: Požar zahvatio delove Tutina i Novog Pazara
Shutterstock/Alexandros Michailidis

Podeli:

Vatra preti da se proširi na naseljena mesta, dok lokalno stanovništvo pokušava da obuzda vatrenu stihiju, u iščekivanju dolaska vatrogasnih ekipa.

Prema rečima očevidaca, plamen se brzo proširio s tutinskog dela prema pazarskom području, zahvatajući šumske površine. Stanovnici sela Glogovik svedoče o dramatičnoj situaciji:

"Vatra se širi svake sekunde, a vetar je toliko jak da je niko ne može zaustaviti", izjavio je Elvir Pepić, stanovnik ovog sela.

Vatrogasci iz oba grada su se uputili na teren, ali još nisu stigli do pogođenih područja zbog nepristupačnosti terena. Meštani su prvi reagovali, boreći se protiv vatre dok ne stignu dodatne snage.

"Trudimo se svim snagama da vatru zadržimo dalje od kuća, ali vetar radi protiv nas", dodaje Pepić.

Pretpostavlja se da je požar možda podmetnut, ali tačan uzrok još nije potvrđen. Lokalno stanovništvo ulaže maksimalne napore, ali situacija je izuzetno teška zbog nepristupačnosti terena i jakih vjetrova koji šire vatru.

Apeluje se na sve građane da budu oprezni i izbegavaju područja zahvaćena požarom dok ne stignu vatrogasne jedinice. Još jednom pozivamo sve koji se nalaze u blizini požarišta da prate zvanične informacije i ne rizikuju bez konsultacija sa stručnim službama.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: