Hronika 0

30.08.2024.

11:11

Požari bukte širom Novog Pazara: Štab za vanredne situacije uvodi mere

Tokom avgusta na teritoriji Novog Pazara zabeleženo je skoro 50 požara na otvorenom prostoru.

Izvor: RINA

Požari bukte širom Novog Pazara: Štab za vanredne situacije uvodi mere
RINA

Podeli:

Stoga je Štab za vanredne situacije zasedao i doneo odluku da se uvedu konstatna dežurstva nadležnih instutucija kako bi se preventivno reagovalo na građane, jer je većina vatrenih stihija prouzrokovana zapravo ljudskim faktorom.

"Još jednom apelujemo na naše sugrađane da se uzdražavaju od paljenja korova na njivama i u svojim dvorištima jer to može da izazove velike posledice kako po ljudske živote tako i materijalno dobro. Sada im kažemo da će tokom vikenda koji je pred nama teren, lokacije obilaziti komunalna milicija i komunalna inspekcija Grada Novog Pazara, gde god se primeti neki dim, tako da budu spremni građani da snose posledice jer neko će to posmatrati sve, neće proći nezapoženo", izjavio je Ismail Dupljak, rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Novi Pazar.

Doneti zaključci se odnose na sva javna preduzeća, javna komunalna preduzeća i subjekte od posebnog značaja, kao i na jedinicu civilne zaštite opšte namene.

"Svi će oni biti u pripravnosti sve ovo vreme, dok se ti požari ne stabilizuju, dok ne dopremo do svesti naših građana da ne pale ono što je njima nepotrebno, na njivama, u dvorištima i na svim ostalim lokacijama", rekao je Dupljak.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: