Društvo 0

03.10.2024.

12:01

Organizovana važna pokazna vežba u Novom Pazaru VIDEO

U Novom Pazaru je organizovana pokazna vežba, požar na otvorenom.

Izvor: B92.net/TV Prva

Organizovana važna pokazna vežba u Novom Pazaru VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Iz Novog Pazara okupili su se mnogi,  pre svega vatrogasno-spastilačka jedinica,  ali i dobrovoljno društvo vatrogasaca u Novom Pazaru, kao i Hitna služba i predstavnici civilne zaštite.

Cilj je bio da se što bolje uvežbaju za požare na otvorenom,  a ova vežba je jako važna ako imamo na umu da je proteklog leta  bilo dosta požara na otvorenom širom Srbije.

Ove simulacije pomažu u razvoju veština poput brze reakcije,  koordinacije tima i upotrebe specijalizovane opreme.  U uslovima otvorenog prostora, vatrogasci se součavaju  sa dodatnim izazovima, kao što su promenljive vremenske prilike i nepristupačni tereni.

"Oko 100 dana ove godine nije pala kiša,  sve je to doprinelo da se broj požara na teritoriji grada  Novog pazara više stuku veće u odnosu na prošlu godinu.  Organizovali smo ovu vežbu kako bi pokazali spremnost  reagovanja u ovakvim situacijama", rekao je Ismail Dupljak, rukovodilac odeljenja za vanredne situacije.

"Mi smo često izlazili u intervencije sa Vatrogasima,  sa profesionalnim Vatrogasima i mnogo nam znači  ove vežbe, jer ulazimo u situaciju pripremljeni  u nekom vidu, već pripremljeni. Kako ima članova Dobrovorno društvo?  Ima se oko 20 članova redovnih. Naši članovi su Mladi momci koji su željni da daju doprinos svoj  za državu, za svoj grad,  za svoje kolege, komšije", rekao je Branko Tiosavljević, iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Efikasna koordinacija može biti ključna  u situacijama kada svaka sekunda  može spasiti život, u ovoj vežbi je jedan život bio ugrožen,  zato je morala reagovati i Hitna služba.

U svetu gde su prirodne katastrofe  sve učestalije, svaka ovakva priprema može napraviti razliku između života i smrti.

Još najnovijih informacija iz Novog Pazara pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: