Društvo 0

01.10.2024.

9:57

Ugostiteljsko-turistička škola iz Novog Pazara obeležila 16 godina postojanja VIDEO

Nacionalni ansambl "Kolo" počeo je turneju iz Novog Pazara, a Ugostiteljsko-turistička škola iz ovog grada obeležila svoj dan.

Izvor: B92.net/TV Prva

Ugostiteljsko-turistička škola iz Novog Pazara obeležila 16 godina postojanja VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Ovoj grad svakodnevno posećuje sve veći broj turista i zato je važno obrazovanje na polju turizma i ugostiteljstva. Ova škola proslavila je 16 godina rada i postojanja, ali isto tako obeležen je i završetak jednog veoma važnog projekta koji doprinosi poboljšanju kapaciteta za rad u ovoj školi. 

"Drago mi je što sam lično imao priliku da vidim naše učenike u fabrikama, restoranima, hotelima i velikim marketima gde su svojim trudom i znanjem stečenim od svojih profesora uspeli da se zaposle odmah nakon školovanja.  Ali tu ne stajemo. Znanjima i iz opšte obrazovnih predmeta naši učenici zauzimaju prva mesta pri upisu na željene fakultete", rekao je Remzo Destović, direktor Ugostiteljsko-turističke škole.

"Učenici u Ugostiteljsko-turističkoj školi oformili su Učeničku zadrugu i došli su na ideju da bi bilo najbolje da osmisle kutak gde će moći da borave tokom odmora i uče nešto novo. Tako da i profesori od samog početka školske godine uglavnom časove održavaju u prirodi kako bismo iskoristili lepo vreme.  Naš projekat nosi naziv "Otvoreni prostor za učenje, rekreaciju i zdravlje", tako da smo dobili klupe, a onda smo renovirali i sportske terene za potrebe fizičkog vaspitanja", rekla je Sabrina Brunčević Murić, nastavnica.

Još informacija iz Novog Pazara pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: