Društvo 0

24.09.2024.

10:57

"Stazama mentalnog zdravlja" u Novom Pazaru VIDEO

Novi Pazar je grad mladih, pa je stoga organizovana i ulična akcija 
posvećena mentalnom zdravlju omladine.

Izvor: B92.net/TV Prva

"Stazama mentalnog zdravlja" u Novom Pazaru VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Mnogo pažnje se posvećuje mentalnom zdravlju zato što brojne organizacije i institucije ovde rade na tom pitanju, ukazuju mladima koliko je mentalno zdravlje važno.

I juče je udruženje "Reaktu" u Novom Pazaru organizovalo jednu uličnu akciju i to baš na Trgu znanja, gde je zmešten državni Univerzitet, ali i više srednjih škola i jedna osnovna. I naravno razgovarali su sa mladima na ovu važnu temu, sve to u okviru projekta koje je podržalo Ministarstvo turizma i omladine.

"Cilj ulične akcije je da se skrene pažnja na važnost mentalnog zdravlja, razbije stigma i pruže resursi svima koji su u krizi. Naša akcija uključuje dostupne materijale svim prolaznicima sa informacijama o tome gde mogu potražiti pomoć, kreativne i interaktivne instalacije koje simbolizuju uput od tame ka svetlu i želimo da pošeljemo jasnu poruku da niko nije sam", kažu iz udruženja.

"Naš zadatak danas jeste da kroz različite interaktivne aktivnosti pružimo pomoć mladima, prolaznicima i našim građanima kako bismo skrenuli pažnju na značaj mentalnog zdravlja. S obzirom da je mentalno zdravlje i dalje tabu tem u našem gradu, smatramo da je jako važno da govorimo o njemu zapravo", poručuju.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Novi stadion već dogodine?

Dok rekonstrukcija stadiona Čika Dača u Kragujevcu ulazi u završnu fazu, gradonačelnik tog grada Nikola Dašić najavio je da bi sledeće godine mogla da počne i izgradnja novog stadiona u Korman polju.

18:56

22.9.2024.

1 d

Podeli: