Društvo 1

26.08.2024.

12:15

Više neće biti bahatog parkiranja: Još jedan grad dobija Oko sokolovo

U planu je nabavka i uvođenje sistema "Oko sokolovo" u narednoj godini u Novom Pazaru.

Izvor: Sandžak danas

Više neće biti bahatog parkiranja: Još jedan grad dobija Oko sokolovo
Shutterstock/hxdbzxy

Podeli:

Savet za sigurnost saobraćaja Grada Novog Pazara usvojio je niz novih mera s ciljem poboljšanja saobraćaja i sigurnosti pešaka, posebno uoči početka nove školske godine, prenosi Sandžak danas.

Kako proveriti kaznu za "Oko sokolovo"?

Jedna od ključnih odluka Saveta odnosi se na promenu režima saobraćaja u Hercegovačkoj ulici u naselju Lug, kao i u Ulici Miloša Obilića, koje će od sada biti jednosmjerne. Ova promena ima za cilj poboljšanje protoka vozila i smanjenje saobraćajnih gužvi u ovim frekventnim delovima grada.

Dženan Ličina, član Saveta, istakao je da je Savet odgovorio na zahteve stanara iz dve stambene zgrade koji su se žalili na zauzeće trotoara od strane nepropisno parkiranih vozila.

"Usvojili smo odluku o postavljanju stubića kako bismo onemogućili parkiranje na trotoarima i omogućili slobodan i siguran prolaz pješacima", rekao je Ličina.

Pored toga, u susret početku školske godine, Savet je najavio akciju poboljšanja sigurnosti pešačkih prelaza, posebno u blizini škola. Planirano je postavljanje dodatne signalizacije i zaštitnih ograda u radijusu od pet metara od prelaza, kako bi se povećala sigurnost dece koja prelaze ulicu, ali i onemogućilo parkiranje vozila u neposrednoj blizini prelaza.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

20 h

Podeli: