Društvo 0

22.08.2024.

9:32

Novi Pazar dobio prvu učinionicu na otvorenom

Učionica na otvorenom je prostor na kome se nalaze klupe za kojima deca mogu da sede, pišu, crtaju i aktivno učestvuju u realizaciji različitih aktivnosti.

Izvor: SANA

Novi Pazar dobio prvu učinionicu na otvorenom
Iana Vlachkova/Shutterstock

Podeli:

One su nastale iz stvarnih potreba roditelja i dece kako bi se sledio osnovni princip da oni uče stalno i svuda, piše SANA.

Kako kažu iz Udruženja psihologa Novi Pazar, ideja je potekla od roditelja dece sa smetnjama u razvoju.

"Ova učionica će koristiti za sprovođenje jednog dela aktivnosti našeg Udruženja. Takođe, planirali smo da ovaj prostor iskoristimo za sprovođenje radionica na otvorenom, kreativnih i inkluzivnih, ali i za organiziranje različitih događaja”, dodali su oni.

Direktor kancelarije za mlade Novi Pazar (KZMNP) Tarik Rupić kazao da je ovo bila prva ideja na konkursu "Građani se pitaju" koja je, kako je dodao, na zadovoljstvo svih, prihvaćena i realizovana.

"Imali su taj jedan neiskorišćen prostor koji se stvoren za učionicu na otvorenom. Kada smo prvi put izašli na teren  videli smo da možemo da napravimo nešto što bi koristilo ljudima koji svakodnevno borave na različitim radionicama i savetovanjima. Za mesec dana, kada vremenski uslovi budu bolji, biće postavljeno novo zemljište i trava, što će celokpni efekat tada biti upotpunjen”, naveo je on.

Vrednost radova, zajedno sa igralištem za decu sa invaliditetom,  iznosi preko 2,5 miliona dinara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

1 d

Podeli: