Društvo 0

02.07.2024.

13:02

Posebna šetnja organizovana u Novom Pazaru VIDEO

Zahvaljujući korisnicima Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama ovih dana bilo je vrlo emotivno na ulicama Novog Pazara.

Izvor: B92.net/TV Prva

Posebna šetnja organizovana u Novom Pazaru VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Zaista lep prizor, zahvaljujući društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama. Tahir Taša Delić, ovo društvo postoji, može se reći i decenijama u Novom Pazaru i veoma uspešno radi, najpre zahvaljujući Taši Deliću po kome nosi ime, a onda je njegovu misiju nastavila njegova ćerka Lejla Delić i okupljaju veliki broj korisnika kojima pomažu, što sticanjem znanja, sticanjem motoričkih veština, ali i zahvaljujući druženju.

Kao pravi maturanti, kraj školske godine obeležili su korisnici usluga udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Tahir Taša Deliću u Novom Pazaru, upriličena je šetnja kroz grad, ali i druženje.

"Ove godine smo rešili da odredimo malo drugačiju završenu priredbu, u smislu da izađemo napolje, da prošetamo i da budemo ravnopravni, kao i sve ostale obrazovne institucije koje imamo ovde kod nas. Naime, ideja je potekla od toga što je jedan naš korisnik ove godine imao maturu u srednjoj školi gde je šetao sa svojim rođakom, i onda smo mi ove godine odlučili da im upriličimo jedan ovakav događaj", navodi direktorka Udruženja.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: