Nedelja, 05.12.2021.

15:19

"Digitalna ekspedicija" posetila Novi Pazar VIDEO

Novi Pazar je ovog vikenda domaćin karavanu "Digitalna ekspedicija" u okviru kojeg građani imaju priliku da se upoznaju sa elektronskim javnim uslugama koje su dostupne na sajtu e-uprave, principima elektronske trgovine, osnovama bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostalim pogodnostima digitalnog prostora.

Izvor: B92, TV Prva

Foto: Printskrin, TV Prva

Novi Pazar je 16. grad koji je ova ekspedicija posetila. Ona je namenjena svim uzrastima.

"Cela ova situacija sa koronom, ali i razvoj tehnologija uopšte, naterao nas je da budemo na neki način zavisni od digitalnih tehnologija. Međutim, ono što se najčešće prepoznaje kao problem u samom pristupu digitalnim tehnologijama, jeste što ćemo vrlo lako naučiti gde i šta treba da se klikne, ali nećemo moći da digitalno budemo obrazovani, odnosno da znamo kakve sve to rizike donosi ili kakve još i veće koristi možemo imati od tehnologije. Zato smo i pokrenuli ovaj projekat, da svim ljudima dođemo 'na vrata' i na taj način ih podučimo pravilnoj, korisnoj i dobroj upotrebi digitalnih tehnologija", rekla je za TV Prva predstavnica "Digitalne ekspedicije".

Ova akcija se, inače, sprovodi na osnovu inicijative kabineta premijerke Republike Srbije Ane Brnabić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pre izgradnje nove linije BG voza izmešta se kolosek

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta zbog izmeštanja ulazno-izlaznih koloseka za povezivanje linije BG voza na postojeću železničku infrastrukturu u zoni ranžirne stanice Makiš u Beogradu.

13:43

13.9.2024.

1 d

Podeli: