Sport 0

05.07.2024.

10:43

Nacionalni rekorder iz Niša VIDEO

Niš je već godinama ozbiljan sportski centar za streličarstvo. Zato nam sa juga ovog jutra stiže priča o momku koji je višestruki nacionalni rekorder, državni prvak koji već sada polako pronalazi put za nastup na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92.net/TV Prva

Nacionalni rekorder iz Niša VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Reč je o jako mladom momku i tek će on imati priliku da se plasira u narednim olimpijskim ciklusima. Do nedavno je bio takmičar koji ode na juniorsko prvenstvo, a onda u istom danu, pored toga što osvoji juniorsko državno prvenstvo, osvoji i prvenstvo za seniore.

Sada je već stabilan senior, odnosno student je i već je u godinama kada se takmiči na seniorskim prvenstvima, gde se dešava često da obori državni rekord koji je i sam on pored toga postavio.

Tako je bilo i pre nekoliko meseci. U međuvremenu Mihajlo je otišao na jedan jak međunarodni turnir na kojem su se skupljali bodovi za olimpijske igre, predstojeće igre u Parizu. Za milimetar mu je izbegla ta norma.

"Turnir je bio u Antali. To je bilo u sklopu Svetskog kupa, jednostavno turnir na kojem su se delile poslednje olimpijske kvote, delile su se pet. Ja sam se prvog dana kvalifikovao na 45. mesto. Zadesio mi se nezgodan žleb, da je prvi protivnik na kojeg sam naišao bio nekoliko mesta ispod mene, tako da je meč bio neizvestan. Za poen sam izgubio", kaže Mihajlo.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: