Politika 0

24.09.2024.

13:17

Mladi iz Niša pokreću sopstveni biznis uz pomoć grada i NZS VIDEO

Za 60 mladih Nišlija danas je veliki dan. Zahvaljujući svom gradu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje, moći će da pokrenu sopstveni biznis.

Izvor: B92.net/TV Prva

Mladi iz Niša pokreću sopstveni biznis uz pomoć grada i NZS VIDEO
DjordjeM / Shutterstock.com

Podeli:

Mnogi, posebno mladi, sanjaju zapravo da pokrenu neki sobstveni posao, sobstveni biznis, a država i grad poslednjih godina dosta pomažu tome svojim podsticajima.

Danas će 60-oro mladih ljudi iz ovog grada zapravo ostvariti taj svoj san, dobiće novac i pokrenuće svoj sobstveni biznis. To su razne delatnosti, od nekih proizvodnih, uslužnih, pa sve do recimo advokatskih kancelarija, dakle onako spektar je vrlo širok.

Međutim, kad je Niš u pitanju, tu se priča ne završava. Niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje sprovodi jedan pivot projekat sa još dve filijale u Srbiji. Taj projekat se zove Garancija za mlade.

"U saradnji sa gradom u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i programa sufinansiranja, danas delimo odluke 60-oro naših sugrađanja", navodi se.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Novi stadion već dogodine?

Dok rekonstrukcija stadiona Čika Dača u Kragujevcu ulazi u završnu fazu, gradonačelnik tog grada Nikola Dašić najavio je da bi sledeće godine mogla da počne i izgradnja novog stadiona u Korman polju.

18:56

22.9.2024.

1 d

Podeli: