Kultura 0

27.08.2024.

12:28

Niš postao centar filmskog sveta VIDEO

Niš je ove nedelje centar filmskog sveta. U toku je najstariji filmski festival u Srbiji - 59. Filmski susreti.

Izvor: B92.net/TV Prva

Niš postao centar filmskog sveta VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Niš ovih dana ima neki poseban šarm, a prema mišljenju i publike i mnogih glumaca, ovo je jedno od najboljih izdanja Filmskih susreta.

Sinoć je publika premijerno gledala film "Megdan između vode i vatre", filmski prvenac Alekse Balaševića, a glavna uloga pripala je Viktoru Saviću. U pitanju je prva srpska sportska melodrama, već je imala svetsku premijeru na festivalu u Napulju, osvojila dve nagrade, a sinoć je bila srpska premijera ovog filma. Viktor Savić rekao je da mu je ovo bila jedna od najizazovnijih uloga do sada.

Drugi na repertuaru bio je film Emilije Gašić "78 dana", a film je zaista izazvao posebne emocije kod publike. Ovaj film je već osvojio nagradu za najbolji film prošlog meseca na Palićkom festivalu.

"Ono što je dobra stvar jeste da je dobra atmosfera. Pričali smo svašta i o sledećoj godini, nije važno da li ćemo biti tu i u kom sastavu, šta bi trebalo zaista da bude od ovog festivala, da ima strašne kapacitete i da može zaista da se transformiše u nekom narednom periodu u još nešto veće i siguran sam da je to moguće, bez obzira što ima veliku tradiciju, što je ovo nešto jako važno, ne samo za Niš, pazite ovo je festival svih nas, ne postoji glumac u našoj zemlji koji ovaj festival ne doživljava kao svoj, on je u Nišu, ali suštinski pripada svim glumcima iz cele Srbije", rekao je Andrija Milošević, umetnički direktor Filmskih susreta.

Šta je Milošević još rekao pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: